Jak włączyć automatyczne oddzwanianie przy nieudanym ślepym transferze

System telefoniczny 3CX zawiera funkcję automatycznego oddzwaniania przy ślepym transferze (Blind Transfer). Jeśli wykonasz ślepy transfer, a odbiorca połączenia jest zajęty, połączenie automatycznie powróci do Ciebie. W ten sposób możesz poinformować osobę dzwoniącą, że osoba, z którą próbuje się skontaktować, jest zajęta, i przekierować połączenie do innego punktu docelowego.

Włączanie funkcji oddzwaniania

Aby włączyć funkcję oddzwaniania, w Konsoli Administracyjnej 3CX przejdź do sekcji „Admin” > „System” > „Options” (Opcje) > „General” (Ogólne) > „System Settings” (Ustawienia systemu).

  1. Włącz opcję „Enable transfer back on busy” (Włącz ponowne przekierowanie przy zajętości).
  2. Ustaw limit czasu w sekundach, podczas którego osoba dzwoniąca będzie czekać na odebranie połączenia przez punkt docelowy, zanim połączenie powróci do Ciebie (na przykład 30 sekund).
  3. Kliknij „Save” (Zapisz), aby zastosować zmiany.

Korzystanie z funkcji oddzwaniania

  • Gdy wykonasz ślepy transfer na numer wewnętrzny, który jest zajęty, połączenie powróci do Ciebie, zamiast postępować zgodnie z regułami przekierowań tego numeru wewnętrznego.
  • Gdy numer wewnętrzny jest skonfigurowany tak, aby akceptować więcej niż jedno połączenie jednocześnie (w sekcji „Admin” > „Users” > [wybierz użytkownika] > „Call Forwarding” > sekcja „General options” > opcja „Accept multiple calls”), połączenie nie powróci do Ciebie, lecz zostanie obsłużone zgodnie z regułami przekierowań tego numeru wewnętrznego. Jeśli odbiorca odrzuci przekazane połączenie, zostanie ono skierowane do jego poczty głosowej.

Zobacz również


Ostatnia aktualizacja
Ten dokument został ostatnio zaktualizowany 10 września 2026 r.
https://www.3cx.pl/docs/oddzwanianie-slepy-transfer/